Lovely Flash templates from TemplateMonster!

Αξιοθέατα

Αξιοθέατα του νομού Πιερίας

 • Τουριστικό θέρετρο
  Λεπτοκαρυά: Τουριστικό θέρετρο με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη που βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό της Παλιάς Λεπτοκαρυάς, στα αρχαία Λείβηθρα, τόπο ταφής του μυθικού Ορφέα, καθώς και στη Μονή Κανάλων ( 12ος αιώνας).
 • Ενετικό κάστρο
  Πλαταμώνας: Πάνω από τον Πλαταμώνα δεσπόζει το ενετικό κάστρο!!
 • Παλαιός Παντελεήμονας
  Παλαιός Παντελεήμονας : Στον Παλαιό Παντελεήμονα, τα κάποτε εγκατελειμένα σπίτια έχουν αναπαλαιωθεί από Έλληνες και ξένους με μεγάλο μεράκι και καλαισθησία.
 • Ο Όλυμπος
  Όλυμπος: Κάθε χρόνο χιλιάδες φυσιολάτρες επισκέπτονται τον Όλυμπο για να θαυμάσουν από κοντά τη γοητεία της φύσης του και να χαρούν την περιήγηση στις πλαγιές του και την κατάκτηση των κορυφών του.

Η αληθινή ΠΙΕΡΙΑ είναι η ομορφότερη

Νομός Πιερίας, Τουριστικός Οδηγός

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Πιερία και τον Ολυμπο από την ελληνική μυθολογία. Αλλοι έχουν ακούσει γι' αυτήν από τις αφηγήσεις των επισκεπτών της. Αλλά όσο σαγηνευτικός κι αν είναι ο μύθος, όσο κολακευτικές κι αν είναι οι πληροφορίες, η αληθινή Πιερία που θα συναντήσει ο επισκέπτης είναι ομορφότερη. Ελάχιστοι τόποι συνδυάζουν απέραντες ακτές με χρυσή άμμο και καθαρή θάλασσα, βουνά με ιστορία και φυσικές καλλονές, άριστη τουριστική οργάνωση, οικονομικές τιμές - κι όλα αυτά πάνω σε άριστες συγκοινωνιακές υποδομές, που καθιστούν τις μετακινήσεις υπόθεση λεπτών. Ελάχιστοι τόποι συνδυάζουν μέσα σε 70 χιλιόμετρα ακτής τόσο διαφορετικούς τύπους διακοπών, από τον ήρεμο οικογενειακό παραθερισμό μέχρι σαββατοκύριακα για ανήσυχους χαρακτήρες. Ελάχιστοι τόποι μπορούν να συνδυάσουν τις πιο διαφορετικές μορφές διασκέδασης, ψυχαγωγίας και πολιτιστικής ζωής, όπως η Πιερία - χάρη ακριβώς στη γεωγραφική ποικιλία, το ιστορικό της βάθος και κυρίως τη φιλικότητα, την εργατικότητα και τη συνέπεια των ανθρώπων της.

 • Λεπτοκαρυά - Τουριστικό θέρετρο

  Λεπτοκαρυά

  Τουριστικό θέρετρο με μεγάλη οικιστική ανάπτυξη που βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό της Παλιάς Λεπτοκαρυάς, στα αρχαία Λείβηθρα, τόπο ταφής του μυθικού Ορφέα, καθώς και στη Μονή Κανάλων ( 12ος αιώνας). Πλαισιώνεται από αμμώδη με ψιλό βοτσαλάκι βραβευμένη με τη Γαλάζια σημαία της ευρώπης. Οργανωμένη και ασφαλής προσφέρεται για οικογεννειακές διακοπές. Απέχει 25 χιλιόμετρα από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση από τον νέο εθνικό δρόμο Ε75 (κόμβος Λεπτοκαρυάς) και τον προαστιακό σιδηρόδρομο(σταθμό Λεπτοκαρυάς). Απέχει μία ώρα από την Θεσσαλονίκη και μισή ώρα από την Λάρισα. Ανακαλύψτε την Λεπτοκαρυά και απολαύστε την!!
 • Πλαταμώνας - Το καλοκαιρινό θέρετρο της Λάρισας
  Πλαταμώνας
  Ο Πλαταμώνας αποτελεί το καλοκαιρινό θέρετρο της Λάρισας. Πάνω από τον Πλαταμώνα δεσπόζει το ενετικό κάστρο!! Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι ένα επιβλητικό κάστρο - πόλη της μεσοβυζαντινής περιόδου ( 10ος μ.χ. αιώνας), κτισμλενο στις νοτιοανατολικές υπώρειες του Ολύμπου, σε θέση στρατηγική που ελέγχει τον δρόμο της Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Νότιας Ελλάδας. Ανασκαφή του 1995 εντόπισε ίχνη ελληνιστικού τείχους ( 4ος αιώνας) που επιβεβαιώνουν τις απόψεις ότι στη θέση αυτή υπήρχε η αρχαία πόλη Ηράκλειο ¨πρώτη πόλη Μακεδονίας..¨ μετά τα Τέμπη σύμφωνα με πηγή του 360 π.χ. Το Βυζαντινό τείχος συντηρήθηκε από τους Φράγκους μετά το 1204 και τους βυζαντινούς τον 14ο αιώνα. Το φρούριο ήταν το βασικότερο στήριγμα του δεσποτάτου του Πλαταμώνα. Αργότερα το κάστρο κατελήφθη από τους Τούρκους ενώ στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο βομβαρδίστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα. Σημαντικά ευρήματα αποτελούν ο βυζαντινός ναός του 10ου -11ου αιώνα, οι οικίες 10ου αιώνα, ο ναός του 18ου αιώνα , το τμήμα ελληνιστικού τείχους και η πύλη στο τείχος του ακροπυργίου
 • Παλαιός Παντελεήμονας
  Παλαιός Παντελεήμονας
  Πανέμορφος, αναπαλαιωμένος, παραδοσιακός οικισμός στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 700μ., με μοναδική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Διατηρεί ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματά του, γεγονός που γίνεται αντιληπτό με τη πρώτη ματιά και τον διαφοροποιεί από τους άλλους οικισμούς. Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια της υπάρχει η παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί και παραδοσιακές ταβέρνες. Λίγο έξω από τον οικισμό βρίσκεται το μοναδικό περιβαλλοντικό σχολείο της περιοχής. Στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του μπορείτε να θαυμάσετε αναπαλαιωμένα πέτρινα σπίτια και γραφικά καταστήματα που διαθέτουν παραδοσιακά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης.
 • Όλυμπος - Το ψηλότερο βουνός της Ελλάδας
  Όλυμπος
  Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας γνωστό παγκοσμίως κυρίως για το μυθολογικό του πλαίσιο, καθώς στην κορυφή του (Μύτικας-2.917 μ.) κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Είναι επίσης το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης από τις Άλπεις έως τον Καύκασο. Ο συμπαγής ορεινός του όγκος δεσπόζει επιβλητικός στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας, με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας. Για την προστασία της μοναδικής αυτής κληρονομιάς, ανακηρύχθηκε ήδη από το 1938 ως ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας.
 • Χειμερινες - Καλοκαιρινές αποδράσεις στην Πιερία
  Χειμερινές & Καλοκαιρινές αποδράσεις
  Οι διακοπές στην Πιερία είναι μια πραγματική διέξοδος για να χαλαρώσει κανείς από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να αναεώσει τις δυνάμεις του. Στις ακτές της Πιερίας, τις ακτές του Ολύμπου, η οργανωμένη τουριστική υποδομή προσφέρει ποικιλία επιλογών και δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου των διακοπών. Μπορεί κανείς να χαρεί τη θάλασσα, να απολαύσει τη μοναδική Πιερική φύση, να διασκεδάσει με παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, να κάνει τις αγορές του, να δει έργα πολιτισμού και τέχνης και να γνωρίσει νέους τρόπους ζωής και σκέψης. Τα γραφικά ψαροχώρια με τις ταβέρνες στην ακροθαλασσιά και τις θαλασσινές λιχουδιές τους δημιουργούν ξεχωριστή αίσθηση και ένα άλλο κλίμα ζωής, καθώς η απεραντοσύνη της θάλασσας βοηθάει στην έξαρση αλλά και στην ψυχική χαλάρωση και ηρεμία. Περίπου 32 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κατερίνης, ευρίσκεται το χωριό του Αγίου Δημητρίου χτισμένο σε ένα ψήλωμα ανάμεσα σε άφθονες δροσερές πηγές και πανύψηλα καταπράσινα δέντρα. Από εκεί ο δρόμος για τα στενά της Πιερίας, το περασμα στη Θεσσαλία που οδηγεί στο εντυπωσιακό φαράγγι του Ολύμπου, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Υπάρχουν πολλά ορειβατικά περάσματα με πολύ καλά σημαδεμένα μονοπάτια σε όλο τον Όλυμπο κατά τους καλοκαιρινούσ μήνες, ενώ οι χειμερινές εξορμήσεις γίνονται με τη βοήθεια τοπικών πεπειραμένων οδηγών.